r r r

Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Nyheter

 • Riskafjord II 21. april 2015

  Tilskudd til fartøy i 2015

  Riksantikvaren har fordelt drøyt 60 millioner kroner til fartøyvern. Pengene går til istandsetting av verneverdige fartøy over hele landet.
 • Vigeland-museet sett fra utsiden. Foto: Birger Lindstad, Riksantikvaren 15. april 2015

  Vigeland-museet fredet

  Vigeland-museet ble bygd i 1920-årene av Oslo kommune som atelier, bolig og fremtidig museum for billedhuggeren Gustav Vigeland.
 • Admini Notodden. Foto: Eystein Andersen, Telemark fylkeskommune 10. april 2015

  Admini på Notodden fredet

  Fredningen av representasjonsanlegget Admini på Notodden ble markert med et åpent arrangement i hagen til Admini, der riksantikvar Jørn Holme overrakte fredningsdokumentene til Hydro som eier.
 • Skudeneshavn. Foto: Karmøy kommune 8. april 2015

  Fredningens dilemmaer

  Halvparten av alle fredete bygninger trenger moderat eller omfattende istandsetting. Det gjør at nåløyet for å frede flere bygninger er trangt. Likevel er noen viktige typer kulturminner ennå ikke fredet, skriver riksanti...
 • Eidsvollsplass i Oslo ligger i et av områdene i Oslo som nå er definert å være av vesentlig nasjonal interesse. Foto: Guri Dahl 24. februar 2015

  Enighet om kulturminner i ny kommuneplan i Oslo

  Riksantikvaren og Oslo kommune er blitt enige om ny kommuneplan. Den nye planen sikrer viktige kulturminner og kulturmiljøer i Oslo, og gir samtidig god forutsigbarhet for byutviklingen.  
Gå til arkiv