r r r

Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Nyheter

 • Bilde av Sortland rådhus og kino, sett fra utsiden. Foto: Nordland fylkeskommune 16. oktober 2014

  Sortland rådhus og kino fredet

  Sortland rådhus og kino i Nordland er et flott eksempel på 1950-tallets arkitektur og på nasjonsbyggingen etter 2. verdenskrig.
 • Bilde av gate i Lærdalsøyri. Foto: Guri Dahl 16. oktober 2014

  Odda og Lærdal får byantikvar

  Odda og Lærdal er dei to siste kommunane som har takka ja til Riksantikvaren sitt tilbod om tilskot til byantikvarstilling i tre år.
 • I dag er Røros oppført på UNESCOS verdensarvliste og regnes som et av Norges viktigste kulturminner. Bergstaden fanget tidlig kulturminneforvaltningens interesse og åtte hus på Røros ble fredet allerede i 1923. Dag Myklebusts bok vier et helt kapittel til bevaringen av Røros. Bildet viser Røros anno 1940. Foto: Halvor Vreim 15. oktober 2014

  Bok om Riksantikvarens historie

  Dag Myklebust sin bok Med vilje og viten. Om kulturminnevern i Norge handler om første del av Riksantikvarens virke, fra institusjonen ble stiftet i 1912 fram til 1958.
 • Bokomslag til boken om Riksantikvarens historie 10. oktober 2014

  MED VILJE OG VITEN. Om kulturminnevern i Norge

  Med vilje og viten. Om kulturminnevern i Norge handler om første del av Riksantikvarens virke, fra institusjonen ble stiftet i 1912 fram til 1958. Riksantikvaren og Pax Forlag ønsker velkommen til boklansering og lunsjsem...
 • Utsnitt av løven i Riksantikvarens logo. 8. oktober 2014

  Statsbudsjettet 2015

  Budsjettet på kulturminnefeltet er omlag på samme nivå som i fjor.
 • Tinfos flyfoto 25. september 2014

  Feiret Tinfos-fredning med pølsefest

  Torsdag ettermiddag ble kulturmiljøfredningen av Tinfos på Notodden markert. Da ble norsk industrihistorie feiret med pølser og blues.
 • Lærdalsøyri 23. september 2014

  Tilskudd til brannsikring av tette trehusmiljøer

  Regjeringen har prioritert arbeidet med brannsikring av stavkirker og tette trehusmiljøer med ti millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett. Riksantikvaren har nå fordelt tilskudd til brannsikring av tette trehusmiljøer.
 • Jubileumsbok 2. september 2014

  Her er hjemmene til eidsvollsmennene

  Nå lanseres boken om de 112 eidsvollsmennene og deres hus. Boken byr på et nærmere bekjentskap med alle eidsvollsmennene, samtidig som den forteller om viktige sider ved norsk bygningsarv og det historiske året 1814.
Gå til arkiv