r r r

Riksantikvaren logo Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Nyheter

 • Det var en sensasjon da arkeologene fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) fant restene av Klemenskirken i Trondheim. Foto: NIKU 19. oktober 2017

  Viktig at vi ikke taper historien

  Les klima- og miljøminister Vidar Helgesen og riksantikvar Jørn Holmes kronikk i VG i dag om store arkeologiske funn fra middelalderen.
 • Eivind Falk viser stolt fram det nyrestaurerte sommerstedet til dikterekteparet Rainis og Aspazija 6. oktober 2017

  Dikterhjemmenes forvandling

  Et gammelt trehus kan nesten leses som en åpen bok, uavhengig av om språket er latvisk eller norsk. At det i tillegg har bodd diktere i hjemmene som denne fortellingen handler om, gjør den ekstra spennende.
 • Danserestauranten på Glomdalsmuseet i Elverum. Foto: Siri Wolland, Riksantikvaren 29. september 2017

  Riksantikvaren freder danserestaurant

  I dag freder Riksantikvaren Danserestauranten fra 1960 på Glomdalsmuseet i Elverum. Ole Ivars er tilbake på gamle tomter, og spiller opp til dans når fredningen skal feires.
 • Tingvoll kirke i Møre og Romsdal. Foto: Morten Stige, Riksantikvaren 11. september 2017

  Dom i saken om Tingvoll kirke

  Selskapet KulturminneCompagniet har vært tiltalt for brudd på kulturminneloven, etter å ha påført Tingvoll middelalderkirke skader i forbindelse med restaureringsarbeider. I dag falt dommen i rettsaken.
 • Villa Åmot. Foto: Dagrunn Reiakvam 4. september 2017

  Vil overvinne hindringer for kulturarvsbedrifter

  Stiftelsen Norsk Kulturarv har, med støtte fra Riksantikvaren, fått gjennomført en undersøkelse av hvilke hindre offentlige regelverk kan skape for næringsvirksomhet i kulturminner.
Gå til arkiv