r r r

Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Nyheter

 • Den nyoppdagete bergkunsten består av et 30-talls figurer som avbilder rein og elg. De er svært vanskelige å se, men når sola står i riktig vinkel kommer dyrene til liv og nærmest trer ut av fjellet. Foto: Eva Sætersdal Walderhaug, Riksantikvaren 26. august 2015

  Helleristninger funnet i Sør-Varanger

  Tromsø Museum har funnet et felt med helleristninger fra steinalderen på Gamnes/Geresválla vest for Kirkenes. Funnet betegnes som sensasjonelt og det er første gang helleristninger fra steinalderen er påvist i Varanger.
 • Utsmykningen i spisesalen består av 12 store veggmalerier, malt av Edvard Munch. Motivene er hentet fra Åsgårdstrand, der Munch en periode hadde sommerhus, og viser arbeidere i sin fritid. Foto: Mondelez Norge 19. august 2015

  Freia i Oslo får evig liv

  Freiaparken og den vakre spisesalen med 12 Munch-malerier ble i dag fredet av Riksantikvaren. Dermed blir Munchs kunst værende på Rodeløkka i Oslo for all fremtid.
 • Elverum folkehøgskole får 450 000 kroner i tilskudd til tilbakeføring av kongerommet, der kong Haakon ga sitt nei 10. april 1940. Foto: Jan Anderssen, Riksantikvaren 11. august 2015

  Tilskudd til krigsminneprosjekter

  Riksantikvaren har fordelt rundt fem millioner kroner til ulike krigsminneprosjekter. Pengene skal gå til bevaring av kulturminner fra andre verdenskrig.
 • Flekkefjordbanen fredet 13. juli 2015

  Flekkefjordbanen fredet

  I nesten 90 år gikk det togtrafikk på den storslagne jernbanestrekningen mellom Flekkefjord og Sira i Vest Agder. Nå er Flekkefjordbanen fredet.
 • Ruila Manor i Estland. Foto: Martin Siplane 9. juli 2015

  Herskapshus og skoler i Estland

  Riksantikvaren samarbeider med det estiske kulturdepartementet om istandsetting og bruk av estiske herskapshus. Mange av herskapshusene i Estland brukes nå som landsbyskoler.
Gå til arkiv