r r r

Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Nyheter

 • Christiansenhuset i Strandgaten i Haugesund. Foto: Guro Skjelstad©Riksantikvaren 30. oktober 2014

  Christiansenhuset i Haugesund fredet

  Den staselige bygningen fra 1843 er Haugesunds første patrisierhus, det vil si et representativt bolighus for borgerskapet. Med tjenerfløy, uthus og hage ligger anlegget i et strøk som har en sentral plass i byens historie.
 • Bilde av Sortland rådhus og kino, sett fra utsiden. Foto: Nordland fylkeskommune 16. oktober 2014

  Sortland rådhus og kino fredet

  Sortland rådhus og kino i Nordland er et flott eksempel på 1950-tallets arkitektur og på nasjonsbyggingen etter 2. verdenskrig.
 • Bilde av gate i Lærdalsøyri. Foto: Guri Dahl 16. oktober 2014

  Odda og Lærdal får byantikvar

  Odda og Lærdal er dei to siste kommunane som har takka ja til Riksantikvaren sitt tilbod om tilskot til byantikvarstilling i tre år.
 • I dag er Røros oppført på UNESCOS verdensarvliste og regnes som et av Norges viktigste kulturminner. Bergstaden fanget tidlig kulturminneforvaltningens interesse og åtte hus på Røros ble fredet allerede i 1923. Dag Myklebusts bok vier et helt kapittel til bevaringen av Røros. Bildet viser Røros anno 1940. Foto: Halvor Vreim 15. oktober 2014

  Bok om Riksantikvarens historie

  Dag Myklebust sin bok Med vilje og viten. Om kulturminnevern i Norge handler om første del av Riksantikvarens virke, fra institusjonen ble stiftet i 1912 fram til 1958.
 • Bokomslag til boken om Riksantikvarens historie 10. oktober 2014

  MED VILJE OG VITEN. Om kulturminnevern i Norge

  Med vilje og viten. Om kulturminnevern i Norge handler om første del av Riksantikvarens virke, fra institusjonen ble stiftet i 1912 fram til 1958. Riksantikvaren og Pax Forlag ønsker velkommen til boklansering og lunsjsem...
 • Utsnitt av løven i Riksantikvarens logo. 8. oktober 2014

  Statsbudsjettet 2015

  Budsjettet på kulturminnefeltet er omlag på samme nivå som i fjor.
 • Tinfos flyfoto 25. september 2014

  Feiret Tinfos-fredning med pølsefest

  Torsdag ettermiddag ble kulturmiljøfredningen av Tinfos på Notodden markert. Da ble norsk industrihistorie feiret med pølser og blues.
 • Lærdalsøyri 23. september 2014

  Tilskudd til brannsikring av tette trehusmiljøer

  Regjeringen har prioritert arbeidet med brannsikring av stavkirker og tette trehusmiljøer med ti millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett. Riksantikvaren har nå fordelt tilskudd til brannsikring av tette trehusmiljøer.
Gå til arkiv