r r r

Riksantikvaren logo Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Aktuelt

 • Eirik Hovland utenfor Nore stavkirke. Foto Karin Axelsen, Riksantikvaren 15. mai 2018

  Tok svenneprøve på stavkirke

  Å arbeide på stavkirker er vanligvis forbeholdt erfarne håndverkere. Nå har Eirik Hovland (20) tatt svenneprøve på deler av det innvendige slokkeanlegget i Nore stavkirke.
 • Vi vil få mer ekstremvær i fremtiden, og flere tilfeller som dette fra Hedmarksmuseet på Hamar etter flommen i Mjøsa i 1995. Foto: Jan Haug, Domkirkeoddens fotoarkiv 15. mai 2018

  Kulturminner i hardt vær

  Ekstremvær og klimaendringer gjør at mange kulturminner står i fare for å bli ødelagt. Det skriver riksantikvar Jørn Holme i en kronikk i Dagsavisen.
 • Klosterruinene på Hovedøya utenfor Oslo er vel 900 år gamle og vitner om en svunnen tid. Foto: Gunvor Haustveit, Riksantikvaren 9. mai 2018

  Ruinene lærer oss historie

  Knapt 10 minutter med båt fra Rådhuskaia i Oslo kan du oppleve en perle av et kulturminne fra middelalderen; nemlig Hovedøyas klosterruiner.
 • Skilt på Engene dynamittfabrikk 24. april 2018

  Deler av Engene dynamittfabrikk vil bli fredet

  Engene dynamittfabrikk på Sætre i Hurum er trolig den siste bevarte fabrikken i sitt slag i verden. Nå skal deler av anlegget fredes for ettertiden, mens de delene som utgjør en sikkerhetsrisiko, vil bli revet.
 • Snekken "Kari Anne" ved Holmen Yachtværft. 16. april 2018

  Fredet yachtverft

  A/S Holmen Yachtværft i Asker kommune ble etablert i 1918. Verftet, som fremdeles er i full drift, ble fredet av Riksantikvaren 16. april.
 • Svestad brygge 11. april 2018

  Mange vil ha kulturminneplaner

  Nå får 31 nye kommuner tilskudd til å lage kulturminneplan. Dermed har 80 % av landets kommuner fått midler fra Riksantikvaren for å lage en plan over verneverdige kulturminner.
 • Gimmestad kirke i Gloppen fra 1692 er foreslått nedlagt som menighetskirke. Foto: Riksantikvaren 10. april 2018

  Kirkebyggenes fremtid

  De viktigste kirkene i Norge bør fredes for ettertiden, settes i stand ved hjelp av statlig finansiering, og få et godt vern gjennom bruk. Det skriver riksantikvar Jørn Holme i Aftenposten i dag.
Gå til arkiv

Riksantikvarens nyhetsbrev

Tildelingsbrevet

Tildelingsbrev er det sentrale styringsinstrumentet fra et departement til en underliggende virksomhet.

Last ned tildelingsbrevet til Riksantikvaren på regjeringen.no.