r r r

Riksantikvaren logo Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Nyheter

 • Riksantikvaren på Arendalsuka 2019 9. august 2019

  Riksantikvaren på Arendalsuka

  Skal du på Arendalsuka i år? Da kan du få med deg arrangementet "Hvordan bygger vi framtidas kulturminner?" torsdag 15. august. Du kan også være med oss på byvandring i Arendal.
 • Geirangerfjorden 16. juli 2019

  Umistelig arv

  Kultur- og naturarv som skrives inn på UNESCOs verdensarvliste har universell betydning for menneskeheten. Det er umistelige kultur- og naturverdier som utgjør denne eksklusive listen, skriver riksantikvar Hanna Geiran.
 • Babylon 9. juli 2019

  Ny verdensarv

  Fra Babylon i Irak til Vatnajökull nasjonalpark på Island. Nå er 29 nye områder av umistelig verdi for menneskeheten skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. 
 • Deltakere fra «Pro Monumenta»-prosjektet på besøk i Oslo. 13. juni 2019

  Kirkevakta testet ut på Oslo domkirke

  Gjennom prosjektet «Kirkevakta» vil Riksantikvaren og KA (Arbeidsorganisasjon for kirkelige virksomheter) prøve ut et nytt system for regelmessig tilsyn og vedlikehold av kirker.
 • Sikkerhetsrådets sal. 10. mai 2019

  Pris til boken om Sikkerhetsrådets sal

  Grafill premierer årlig de vakreste bøkene som har blitt formgitt. Under prisutdelingen denne uken fikk boken om Sikkerhetsrådets sal sølv i kategorien «Årets vakreste faktabok 2019».
 • Engøyholmen kompetansesenter i Stavanger får tilskudd fra Riksantikvaren. Her fra formidling av håndverk under Tall Ships Races i Stavanger 2018. Foto: Engøyholmen 27. mars 2019

  Tilskudd til verdiskaping 2019

  Riksantikvaren gir støtte til 15 verdiskapingsprosjekter på kulturminnefeltet i år. Blant prosjektene som får støtte er uthavner i Agder, postvegen i Møre og Romsdal og kulturlåver i Oppland.
Gå til arkiv