r r r

Riksantikvaren logo Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Nyheter

 • Huseby kongsgård. Foto: Vest-Agder fylkeskommune 22. juni 2018

  Huseby kongsgård fredet

  Lørdag 16. juni ble Huseby kongsgård i Farsund fredet av Riksantikvaren. På Huseby har det vært sammenhengende gårdsdrift siden middelalderen.
 • Lallakroken 6 18. juni 2018

  Lalla Carlsens hjem fredet

  I dag fredet Riksantikvaren kunstnerhjemmet til Lalla og Carsten Carlsen på Briskeby i Oslo. Dermed er også viktig norsk revy- og teaterhistorie bevart for ettertiden.
 • Sikkerhetsrådets sal. 13. juni 2018

  Ny bok og utstilling om Sikkerhetsrådets sal

  Norsk arkitektur, design og kunst preger rommet der flere av vår tids viktigste beslutninger tas. Når kommer boka og utstillingen om Sikkerhetsrådet sal, det norske rommet i FN-bygningen.
 • Kringkastingshuset på Marienlyst. Foto: NRK 25. mai 2018

  Freder 13 historiske kulturbygg

  25. mai ble det markert at 13 utvalgte kulturanlegg landet rundt er fredet av Riksantikvaren. De er alle del av Kulturdepartementets landsverneplan.
 • Eirik Hovland utenfor Nore stavkirke. Foto Karin Axelsen, Riksantikvaren 15. mai 2018

  Tok svenneprøve på stavkirke

  Å arbeide på stavkirker er vanligvis forbeholdt erfarne håndverkere. Nå har Eirik Hovland (20) tatt svenneprøve på deler av det innvendige slokkeanlegget i Nore stavkirke.
 • Vi vil få mer ekstremvær i fremtiden, og flere tilfeller som dette fra Hedmarksmuseet på Hamar etter flommen i Mjøsa i 1995. Foto: Jan Haug, Domkirkeoddens fotoarkiv 15. mai 2018

  Kulturminner i hardt vær

  Ekstremvær og klimaendringer gjør at mange kulturminner står i fare for å bli ødelagt. Det skriver riksantikvar Jørn Holme i en kronikk i Dagsavisen.
 • Skilt på Engene dynamittfabrikk 24. april 2018

  Deler av Engene dynamittfabrikk vil bli fredet

  Engene dynamittfabrikk på Sætre i Hurum er trolig den siste bevarte fabrikken i sitt slag i verden. Nå skal deler av anlegget fredes for ettertiden, mens de delene som utgjør en sikkerhetsrisiko, vil bli revet.
Gå til arkiv