r r r

Riksantikvaren logo Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Nyheter

 • Styreleiar Margrethe C. Stang i Fortidsminneforeningen og riksantikvar Hanna Geiran med gavebrevet som syner at Hove kyrkje no har skifta eigar. Foto: Karen Thommesen, Riksantikvaren 15. september 2019

  Fekk kyrkje i bursdagsgåve

  I år markerer Fortidsminneforeningen sitt 175-årsjubileum. Sundag fekk jubilanten overrekt ei av dei eldste steinkyrkjene i landet i gåve frå Riksantikvaren.
 • Riksantikvaren på Arendalsuka 2019 9. august 2019

  Riksantikvaren på Arendalsuka

  Skal du på Arendalsuka i år? Da kan du få med deg arrangementet "Hvordan bygger vi framtidas kulturminner?" torsdag 15. august. Du kan også være med oss på byvandring i Arendal.
 • Geirangerfjorden 16. juli 2019

  Umistelig arv

  Kultur- og naturarv som skrives inn på UNESCOs verdensarvliste har universell betydning for menneskeheten. Det er umistelige kultur- og naturverdier som utgjør denne eksklusive listen, skriver riksantikvar Hanna Geiran.
 • Babylon 9. juli 2019

  Ny verdensarv

  Fra Babylon i Irak til Vatnajökull nasjonalpark på Island. Nå er 29 nye områder av umistelig verdi for menneskeheten skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. 
 • Deltakere fra «Pro Monumenta»-prosjektet på besøk i Oslo. 13. juni 2019

  Kirkevakta testet ut på Oslo domkirke

  Gjennom prosjektet «Kirkevakta» vil Riksantikvaren og KA (Arbeidsorganisasjon for kirkelige virksomheter) prøve ut et nytt system for regelmessig tilsyn og vedlikehold av kirker.
Gå til arkiv