r r r

Riksantikvaren logo Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Kulturminnesøk

Nettstedet Kulturminnesøk gir deg oversikt over kulturminner i Norge. Kulturminnesøk finner du her: Kulturminnesok.no

Hegge stavkyrkje i Øystre Slidre, Oppland (skjermdump fra Kulturminnesøk)

For publikum

Kulturminnesøk er en nettside med informasjon om over 170.000 kulturminner som er registrerte i kulturminnebasen Askeladden. Her finner du opplysinger om fredete kulturminner og kulturmiljø i Norge: arkeologiske kulturminner, bygninger, tekniske anlegg, og mye mer. Kulturminnesøk inneholder kart, fotografier, faktaopplysinger og beskrivelser, og er et unikt verktøy for å finne opplysninger om norske kulturminner.

Bidra med informasjon

Kjenner du til kulturminner som ikke er registrerte? Da kan du selv legge til kulturminner med beskrivelser og bilder i Kulturminnesøk. Du kan også legge til kommentarer og bilder på kulturminnene som allerede er registrert. Les mer på Kulturminnesøk om hvordan du kan bidra.

Har du spørsmål om Kulturminnesøk?

Bibliotek- og nettseksjonen hos Riksantikvaren har redaktøransvaret for Kulturminnesøk. Send en e-post til postmottak@ra.no eller se kontaktsiden på Kulturminnesøk om du har spørsmål, så vil vi svare deg så raskt vi kan!

Askeladden

Kulturminnebasen Askeladden er per i dag kun til bruk for de som jobber med forvaltning og forskning. Innlogging til Askeladden finner du her

Publisering av bilder

En viktig del av Kulturminnesøk er bildene av kulturminnene, og mange bilder fra Riksantivkarens arkiv er publisert på Kulturminnesøk. Det er gjort et grundig utvalg av bilder, og det vil ikke bli publisert bilder av interiør eller nærgående bilder av eksteriør. Private eiere kan likevel reservere seg mot publisering av bilder av sin private bolig hvis de ønsker det.