Lansering

Åpning av utstillingen «Vår verdensarv» på Vega

Norsk verdensarv. Et ærfuglhus i Vegaøyan verdensarvområde. Øyriket i havgapet på Helgelandskysten vitner om samspillet mellom menneske og natur i 1500 år. Her opprettholdes en unik tradisjonen for å sanke dun fra ærfuglene som bygger reir, hver vår. Bildet er fra den nye utstillingen. Den viser fram de åtte norske verdensarvområdene og et mangfold av andre områder som er skrevet inn på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv. Foto: Guri Dahl

Velkommen til åpningsarrangementet for «Vår verdensarv»

For første gang er det laget en stor utstilling om verdensarven i Norge.Utstillingen formidler informasjon om de åtte norske verdensarvområdene. Samtidig tas de besøkende med ut på reise til verdens viktigste kultur- og naturområder og får lære mer om UNESCOs verdensarvkonvensjon fra 1972. Utstillingen tar i bruk interaktive installasjoner som er produsert av Creative Technology Norway (tidligere: Bright), danske Kvorning Design og islandske Gagarin.

Arrangementet er åpent for alle. Frist for forhåndspåmelding: 24. mars

Foreløpig påmelding utstillingsåpning Vega Verdensarvsenter
Vi ønsker å i første omgang kartlegge interessen for arrangementet, dette er derfor en ikke-bindende forhåndspåmelding. Detaljert påmeldingsskjema vil bli lagt ut nærmere datoen for arrangementet.
I nedtrekksmenyen, velg det alternativet som passer best.

Fastsatt

man 24
Kl 18:00 april
2023
man 24
Kl 19:30 april
2023