Fagseminar

Teknisk time: Behandling av metall

Behandling av metall Foto: Riksantikvaren

Behandling av metall

Riksantikvaren inviterer til Teknisk time, en serie med digitale samlinger om byggetekniske temaer. På disse samlingene ønsker vi å ta opp aktuelle problemstillinger som dukker opp i forvaltningen. Målgruppen er derfor byantikvarer, ansatte i fylkeskommuner og Sameting. Hensikten med samlingene er å utveksle erfaringer og få til en mer helhetlig saksbehandling på tvers av fylkene. Ikke minst er det en mulighet for å etablere nye kontakter slik at fylkene kan benytte seg av hverandres kompetanse. Samlingene vil i hovedsak være nyttige for de som jobber direkte med rådgivning innenfor bygningsvern og liknende.

Teknisk time 12. mai kl. 10:00 -11:15 vil handle om forskjellige metoder for behandling av metall. Hvordan kan man best bevare forskjellige type metaller som står utendørs og er eksponert for vær og vind? Finnes det i dag gode produkter til å beskytte og bevare overflater med? Hva skal man velge, og eventuelt hvorfor?

Jan Petter Brennsund, konservator NKF-N, utdannet ved Konservatorskolen ved det Kongelige Danske Kunstakademi i København. I 1999 avleverte han sin eksamensoppgave omhandlende konservering av utendørs jern. Eksamensoppgaven var et av landets best kjente gravminner eldre enn 150 år, satt sammen av 250 støpejernsdeler, nemlig Henrik Wergelands gravminne fra 1849, som står på Vår Frelsers gravlund i Oslo.

Se hele invitasjonen med program.

Du må gjerne delta på kommende samling, selv om du ikke deltok første gang. Bruk skjemaet nederst for å melde deg på. Vi håper å se mange nye og gamle ansikter fra forvaltningen!

Digital påmelding er nå stengt, send e-post til lise.evjen@ra.no om du er ute i siste liten.

Velkommen!

 

Fastsatt

tor 12
Kl 10:00 mai
2022
tor 12
Kl 11:15 mai
2022