Nyheter

Norges siste møte i verdensarvkomiteen

Norge har sittet i Unescos verdensarvkomité siden 2017, og i det siste møtet for perioden skal blant annet flere nye nominasjoner til verdensarvlisten vurderes. Unescos verdensarvliste inneholder den mest unike natur- og kulturarven vi har i verden.

Publisert: 16. juli 2021 | Endret: 29. januar 2024

Bryggen i Bergen Foto: Lene Buskoven, Riksantikvaren

Mellom 16. – 31. juli skal viktige spørsmål om verdensarvlisten behandles under det årlige møtet i Unescos verdensarvskomité.  Møtet skulle vært gjennomført i Fuzhou i Kina, men blir heldigitalt grunnet koronapandemien. Norge er medlem av komiteen sammen med 20 andre land, men dette er Norges siste møte i perioden 2017-2021.

– Det er enorm prestisje knyttet til å bli oppført på Unescos liste over verdensarven, og i dag er det en overvekt av kulturarv fra vestlige land på lista. Det har derfor vært viktig for Norge å sikre at nye innskrivinger virkelig tilfredsstiller de strenge kravene en plass på listen krever. Norge har i komitéperioden bidratt aktivt til en reform av nominasjonsprosessen for å sikre nettopp dette. Dersom reformen vedtas på årets møte vil dette stå igjen som en viktig milepæl etter oss, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Les nyhetssaken fra Klima og miljødepartementet på regjeringen.no