Eøs-prosjekt

Et kreativt samfunns­hus i Kuliai

Kuliai er en region i Litauen med høy fraflytting. I dette prosjektet skal et tidligere religiøst bygningskompleks i Kuliai istandsettes som et kulturelt samfunnshus for å styrke lokalt kulturtilbud og kompetanse.

Publisert: 13. desember 2023

Theater i Kuliai. Foto: Alantas Community Of Kuliai Region Of Plunge District

Om prosjektet

Kuliai er en region i Litauen hvor det er høy fraflytting og stort behov for utvikling av kulturelt entreprenørskap. Prosjektet har som formål å etablere et kulturelt samfunnshus i Kuliai for å styrke lokalt kulturtilbud og kompetanse.

Kuliai kirkebyggkompleks er en sentral del av Kuliais kulturarv. I løpet av prosjektet skal Kirken restaurers slik at det kan tas i bruk til kulturelle aktiviteter. Selve restaureringen vil brukes som del i utvikling av kulturelt entreprenørskap i regionen. Bygget vil tas i bruk som teater, konsertlokale og dansearena. Fokus på lokal forankring, bruk av områdets historie og lokale ressurser, samt involvering av lokale unge artister er sentralt for prosjektet.

Gjennom prosjektet vil Kuliai community arbeide med å engasjere lokal administrasjon og opprette dialog med kulturelle organisasjoner i området. Det vil være et særlig fokus på unge og familier som opplever sosial ekskludering.

‘Company B. Valiente’ og ‘MB Classics – Opera Opus’ er norske samarbeidspartnere i dette prosjektet

Performance-oppsettingen ‘Miskelis’.
Foto: Domas Rimeika
Omvisningen ‘From Stone To Letter’ er del av prosjektet.
Foto: Egle Sabaliauskaite
Kulai Summer Film Academy Camp
Foto: Egle Sabaliauskaite
 • Finansieringsperiode

  2014-2021

 • Land

  Litauen

 • Prosjekteier

  Kuliai region community ""Alantas"" of Plunge

 • Nettsted

  www.plunge.lt

 • Norsk partner

  Company B. Valiente

 • Partners nettsted

  bvaliente.com

 • Andre partnere

  MB Classics – Opera Opus, Association "My city Klaipeda", M. K. Čiurlionis house, PI "Domus alba", PI "Kintai Arts", PI "Taško" theatre, PI Klaipėda youth theatre, Plungė district Kuliai gymnasium, Plungė district municipality administration og Plungė District Municipality Kuliai Culture Center

 • Beløp

  € 842 264,00