Eøs-prosjekt

Holistic Lifestyle Centre

Dette prosjektet er et samarbeid mellom Holisticum OÜ, Rene Bürkland (EE), OÜ Virk (EE) og Sigmund Kristoffer Vatvedt (NOR).

Kuressaare er den eneste byen på Saarema, Estlands største øy. Den er kjent for godt bevart kulturarv, bl.a. slott. Festivaler og spa-aktiviteter tiltrekker turister om sommeren, og det er en velkjent ferieby. Det finnes mange godt bevarte steinbygninger fra 1700- og 1800-tallet her, som tidligere ble brukt som herregårder. Det finnes også noen historiske trebygninger her samt postmoderne leilighetskomplekser fra Sovjet-perioden.

Publisert: 6. mars 2022

Holistic Centre Haapsalu KulEE

Om prosjektet

Dette prosjektet har til hensikt å restaurere en av Kuressaares eldste steinbygninger. Tolli 4 er ett av ti hus som overlevde russisk hærraid i 1710. Bygningen ligger nær slottsparken, omgitt av lignende kalksteinsbygninger. I dag er bygningen i dårlig teknisk stand, og har stått ubrukt i mer enn 16 år. Nå har lokale myndigheter tatt hånd om det.

Hovedmålet er å restaurere Tolli 4-bygningen og deretter etablere en helseforbedrende bedrift som tilbyr feriealternativer utenom sesongen for innenlandske og utenlandske turister. Bygningen skal også være et samfunnshus, og vil være 100 % i offentlig bruk.

Norsk partnerskap

Mer informasjon kommer.

 • Finansieringsperiode

  2014-2021

 • Land

  Estland

 • Prosjekteier

  Holisticum OÜ

 • Norsk partner

  Sigmund Kristoffer Vatvedt

 • Andre partnere

  Rene Bürkland (EE), OÜ Virk (EE)

 • Beløp

  458 264