Eøs-prosjekt

Nytt liv i kavaleriskolen

Den tidligere Ferdinand I’s kavalerioffisersskole får i dette prosjektet nytt liv som utstillingslokale og samlingsted for lokalbefolkningen. Målet med prosjektet er å renovere skolen slik at den ivaretas for fremtiden, samt å styrke lokal identitet i regionen Dâmbovița i Romania.

Publisert: 8. februar 2023 | Endret: 9. august 2023

En dekorert bygning i okergult med hvite ornamenter, med grønn plen og trør i forgrunnen.
Den tidligere kavaleriskolen i Târgovişte I løpet av prosjektperioden skal det foretas en omfattende restaurering av bygningens ytre fasader for å bevare historiske og arkitektoniske særegenheter. Foto: Administrative-Territorial Unit Dâmbovița County

Om prosjektet

Den rumenske kavaleriskolen for offiserer i Târgoviște ble offisielt innviet i 1919 av kong Ferdinand I, og var en ledende militær utdanningsinstitusjon i perioden mellom 1910-1948. Skolens motto, som er synlig den dag i dag, er innskrevet på forsiden av bygningen og lyder: «Kavalerioffiseren må være en rytter og en ridder».

I tiden etter 1948 fortsatte kavaleriskolen å huse militært personell inntil det totalitære regimets kollaps i 1989. Bygningens interiør har i stor grad stått urørt siden hendelsene i 1989, men både interiør og eksteriør er nå preget av forfall og har behov for restaurering for å kunne ivareta og formidle sin unike kulturarv.

I løpet av prosjektperioden skal det foretas en omfattende restaurering av bygningens ytre fasader for å bevare historiske og arkitektoniske særegenheter. Kavaleriskolens interiør skal også restaureres, og bygningen revitaliseres som utstillingslokale og museum. Målet er å arrangere ulike kulturbegivenheter for et bredt publikum. Det skal også lages en animert film om rumensk kavalerihistorie.

Målgruppen for prosjektet er innbyggerne i lokalområdet som får et nytt lokale for kunst og historie, men også et samlingssted i form av en café.

Norsk partnerskap

Norsk partner i prosjektet er Horten marsjklubb.

 • Finansieringsperiode

  2014-2021

 • Prosjektnummer

  RO-CULTURE-0034

 • Land

  Romania

 • Prosjekteier

  The Territorial Administrative Unit of Dambovita County

 • Norsk partner

  Horten marsjklubb

 • Beløp

  € 1,515,722