Eøs-prosjekt

Komponisten Paul Constantinescu Memorial House i Ploieşti 

Paul Constantinescu var en rumensk pedagog og komponist som hentet mye inspirasjon fra folkemusikken til sine klassiske verker. Han ble født i 1909 i byen Ploieşti, like nord for Bucuresti. Constantinescus svigerinne, Eleonora Constantinescu, donerte hans hjem til Prahova fylkesmuseum for historie og arkeologi i 1993. I dette prosjektet skal den historiske bygningen restaureres og revitaliseres som en tilgjengelig og inkluderende arena for kulturelle begivenheter, samt formidling av Paul Constantinescus liv og virke.

Publisert: 13. oktober 2020 | Endret: 9. august 2023

En hvit bygning med utsmykkede vinduer, i noe forfallen tilstand, med brostein utenfor, og trær som kaster skygge.
Paul Constantinescu Memorial House i Ploiești Bygningen ble oppført i 1873, og var hjemmet til komponisten Paul Constantinescu. I 1993 ble det donert til Prahova fylkesmuseum for historie og arkeolog av hans svigerinne, Eleonora Constanntinescu. Foto: Ioana Niţă

Om prosjektet

Paul Constantinescu var professor i komposisjon ved musikkonservatoriet i Bucuresti frem til sin død i 1963. Hans verker inkluderer operaer, symfonier, kammermusikk og filmmusikk. I 2009, på hundreårsdagen for hans fødsel, ble han tildelt tittelen som æresborger av Ploieşti for sitt bidrag til byens kulturelle og musikalske berikelse.

Paul Constantinescu Memorial Museum holder i dag til i komponistens hjem datert fra 1873. Huset er ikke bare et arkitektonisk og historisk viktig bygg, men inneholder også en stor samling av bøker, møbler og dokumenter som forteller historien om Constantinescus liv og arbeide. Blant de mest verdifulle gjenstandene som befinner seg i museet er Sørøst-Europas eldste piano, bygget av selskapet F. Kaeferlie fra Stuttgart.

Gjennom dette prosjektet skal den historiske bygningen restaureres og tilgjengeliggjøres for et bredt publikum. Målet er å skape en åpen og inkluderende arena for kulturutøvelse, og tilrettelegge for opplæring og fremføring av klassisk musikk med fokus på unge utøvere. Ved å gjenreise museets arkitektoniske og estetiske kvaliteter vil bygningen få fornyet funksjon som et nasjonalt kulturarvsmonument og landemerke for regionen. Restaureringsarbeidet forventes å ferdigstilles i september 2023.

Norsk partnerskap

International Voice of Justice – Europe deltar som norsk partner i prosjektet.  

 • Finansieringsperiode

  2014-2021

 • Prosjekttype

  Restaurering, Revitalisering

 • Land

  Romania

 • Prosjekteier

  Prahova Territorial Administrative Unit

 • Nettsted

  www.histmuseumph.ro

 • Utlysning

  Monuments restored and revitalized

 • Norsk partner

  International Voice of Justice - Europe

 • Partners nettsted

  www.ivoj.org

 • Andre partnere

  Remember Enescu Cultural Trust (RO)

 • Beløp

  € 1,767,466