Eøs-prosjekt

Restaurering av Teohari Antonescu museum i Giurgiu

Teohari Antonescu museum ligger i Giurgiu, en liten by helt sør i Romania, på grensen til Bulgaria. Museet ble opprettet allerede i 1934 og forteller historien om Romania, og ikke minst om Giurgius bidrag til landets utvikling.

Publisert: 26. oktober 2020 | Endret: 30. oktober 2020

Teohari Antonescu Museum Museet er oppkalt etter Giurgiule Teohari Antonescu, en lokal arkeolog som ble den første professoren i arkeologi ved Universitetet i Iasi Foto: Muzeul Giurgiu

Om prosjektet

I dette prosjektet skal museet restaureres og tilbudet forbedres for å tiltrekke flere barn, unge og turister.

Morten Bruun deltar som norsk partner i dette prosjektet. I samarbeid med Amphitheater Foundation skal han utvikle partnerskap mellom norske og rumenske kunstnere (fortrinnsvis innenfor fotokunst) som skal besøke regionen Giurgiu.

Tre norske kunstnere skal reise til området og samarbeide med en rumensk partner. Resultatene av deres arbeid skal danne materiale for en utstilling i det nyrenoverte museet i Giurgiu. Kunstnerne skal dele erfaringer og utveksle kompetanse gjennom prosjektet. De kunstneriske uttrykkene skal gi nye perspektiver til arbeidet med identitetsbygging og etablering av Giurgiu som kulturell destinasjon. Det skal også trekkes inn kompetanse fra reiseliv som skal bistå lokale myndigheter i å utvikle museet og regionen forøvrig. Foto og artikkel som beskriver Giurgiu skal publiseres i norske bransjetidsskrift for reiseliv. Medlemmer av lokale myndigheter skal reise til Norge og oppleve hvordan tidligere industriarkitektur har blitt omdannet til galleri og museer.

Sammen med Amphitheater Foundation er Morten Bruun ansvarlig for det kunstneriske programmet som følger renoveringen av Teohari Antonescu County Museum, samt ansvarlig for administrasjonen av samarbeidet med Territorial Administrative Unit of Giurgiu County.

Prosjektet har oppstart i 2020. Mer informasjon og bilder vil komme etter hvert.

Relevante dokumenter

 • Finansieringsperiode

  2014-2021

 • Prosjekttype

  Restaurering, Revitalisering

 • Land

  Romania

 • Prosjekteier

  Giurgiu Territorial Administrative Unit

 • Nettsted

  www.muzeulgiurgiu.ro

 • Norsk partner

  Morten Bruun

 • Andre partnere

  Amfiteatru Foundation (RO)

 • Beløp

  € 1.999.620