Eøs-prosjekt

Restaurering og revitalisering av Łańcut slott

Byen Łańcut i det sørøstlige Polen har historie tilbake til tidlig 1300-tallet, og på 1600-tallet ble Łańcut slott bygget som både residens for grev Stanisław Lubomirski og som forsvarsverk for byen. Mot slutten av 1700-tallet ble slottet omgjort til ren residens, og ble fylt med kunst og fikk etterhvert et storslått hagekompleks. Slottet har gjennom århundrene jevnlig blitt restaurert, tilpasset tidens stiler og gradvis modernisert.

Publisert: 27. mai 2020

Lancut slott Slottet var lenge et av de mest luksuriøse i Europa, og ble besøkt av en rekke europeiske adelige, som f.eks. erkehertug Franz Ferdinand Foto: M. Cieszewski / Poland.pl

Om prosjektet

Slottet er i dag omgjort til museum. I dette prosjektet ble slottets trapper, ballsal, skulptursal og den ene leilighetens («the Chinese apartment») bad renovert. I tillegg ble hele interiøret i slottets andre etasje restaurert, inkludert 18 møbler.

For å gjøre kulturarven mer tilgjengelig, ble også museets samling av kjøkken- og baderoms-redskaper digitalisert og presentert på museets nettsider.

Norsk partnerskap

Bygningsvernsenteret i Aust-Agder (nå: Bygingsvernsenteret i Agder) var norsk partner i dette prosjektet og bidro med ekspertise om tradisjonelle håndverksteknikker og restaurering av historiske møbler og bygninger.

Biblioteket
Foto: Lancut castle / Poland.pl
Lancut slott
Foto: Lancut castle / Poland.pl
Lancut slott
Foto: Lancut castle / Poland.pl
Lancut slott
Foto: Lancut castle / Poland.pl
Lancut slott Slottet var lenge et av de mest luksuriøse i Europa, og ble besøkt av en rekke europeiske adelige, som f.eks. erkehertug Franz Ferdinand
Foto: M. Cieszewski / Poland.pl
 • Finansieringsperiode

  2009-2014

 • Prosjekttype

  Restaurering, Revitalisering

 • Land

  Polen

 • Prosjekteier

  The Museum-Castle in Łańcut

 • Nettsted

  www.zamek-lancut.pl

 • Norsk partner

  Bygningsvernsenteret i Aust-Agder (nå: Bygningsvernsenteret i Agder)

 • Partners nettsted

  www.facebook.com

 • Beløp

  € 2,312,665