r r r

Riksantikvaren logo Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Over alle grenser - Kultursamarbeid i Europa

Dato: 29. mai 2018 08:30 - 29. mai 2018 22:00
Ansvarlig - e-post: Vegard.Berggard@ra.no

Riksantikvaren og Kulturrådet inviterer til lansering av EØS-midlene tirsdag 29. mai. Bli bedre kjent med spennende land i hjertet av Europa og hent inspirasjon til nye samarbeidsprosjekter. 

Foto: Julie Lunde Lillesæter

Engasjer deg i viktige utfordringer for kulturarvfeltet i Europa og vær med på å utvikle det videre. EØS-midlenes kulturprogram gir norsk sektor en unik mulighet til å samarbeide med aktører i Sentral- og Sør-Europa. 

Samarbeid over landegrensene

Kulturarvfeltet i Norge er invitert til å samarbeide med kolleger i Sentral-Europa, Baltikum og Portugal med støtte fra EØS-midlene. Kulturrådet og Riksantikvaren arrangerer derfor en lanseringskonferanse 29. mai på Månefisken i Oslo, og Litteratur over alle grenser på Blå om kvelden. Gå heller ikke glipp av oppvarmingen med frokostseminaret om solidaritet og demokrati i Europa, arrangert av Osloregionens Europakontor (separat påmelding).

Les mer om programmet her.

Friske midler til samarbeid mellom norske og europeiske aktører innen kulturarvfeltet vil bli tilgjengelige gjennom utlysninger fra høsten 2018.

Lanseringskonferanse: Over alle grenser - kultursamarbeid i Europa

Lanseringskonferanse for EØS-midlene til kultur:

Over alle grenser – kultursamarbeid i Europa
Sted: Månefisken
Tid: 10.00-16.30

Kveldsarrangement på Blå fra kl. 19.00

Litteratur over alle grenser: fokus Sentral-Europa

I regi av redaksjonen i Litteratur på Blå ser vi nærmere på forfattere i regionen og diskuterer sentrale temaer i litteraturen. Det blir også musikk med Sentral-Europeiske vibes.

Send e-post til anita.eik@kulturradet.no for å melde deg på.

Frokostseminar på Månefisken kl. 08.30-09.30

Oppvarming til konferansen med frokostseminar i regi av Osloregionens Europakontor (ORE): Over alle grenser – hvor går grensen for solidaritet og demokrati i Europa?
Sted: Månefisken
Tid: 08.30-09.30

Frokostseminaret er fulltegnet.