r r r

Riksantikvaren logo Riksantikvaren

Gå til hovedinnholdet

Karttjenester

Her finner du informasjon om alle Riksantikvarens tjenester for deling av geografiske data. Riksantikvaren deler data via WMS-tjenester, WFS-tjenester, filnedlasting og REST-API. I tillegg finnes data via visningstjenester og applikasjoner.

Løsninger for formidling, forvaltning og innsyn

Askeladden er Riksantikvarens forvaltningssystem og er forbeholdt saksbehandlere i forvaltningen: https://askeladden.ra.no/

Kulturminnesøk er Riksantikvarens åpne nettside for formidling av kulturminner: http://www.kulturminnesok.no/.

I tillegg har Riksantikvaren tre temakart:

Datatjenester fra Riksantikvaren

Generelt

Vær oppmerksom på at SOSI-filene ikke lenger validerer mot SOSI 4.0. De validerer mot hvert datasetts egen produktgruppe, som etter hvert blir SOSI 4.5. Arbeidet med ny SOSI-standard er i gang.

Se denne siden for tjenestevarsler: https://register.geonorge.no/register/tjenestevarsler. Her finnes tjenestevarsler for alle leverandører til Geonorge. Søk på «kulturminner» i søkefeltet for å kun få treff på Riksantikvarens data. Man kan også abonnere på tjenestevarsler via denne RSS-feeden: https://register.geonorge.no/api/register/tjenestevarsler.rss?.

Driftsmeldinger finnes her . Driftsmeldinger og teknisk support fra flere leverandører til Geonorge finnes her.

For informasjon om visningstjenester, nedlastning, metadata, produktark, produktspesifikasjoner og symboler tilknyttet Riksantikvarens datasett, besøk Geonorge: https://www.geonorge.no/.