Riksantikvartimen: Jakten på Tungtvannskjelleren

Riksantikvartimen: Jakten på Tungtvannskjelleren

I denne månedens Riksantikvartime skal Line Grindkåsa og Sindre Arnkværn fra Vestfold og Telemark fylkeskommune snakke om prosjektet «Jakten på Tungtvannskjelleren» og den industriarkeologiske utgravningen av Hydrogenfabrikken på Vemork. Hydrogenfabrikken har gjennom Tungtvannsaksjonen, som fant sted i 1943, en helt spesiell plass i norsk krigshistorie. Hydrogenfabrikken ble sanert ved sprenging i 1977, og alle spor etter fabrikken har siden dette ligget under bakken.

I 2015 startet Kulturarv i daværende Telemark fylkeskommune et prosjekt som hadde som mål å grave frem og synliggjøre restene av kjelleren til fabrikken, finne rommet hvor det ble produsert tungtvann, og som var målet for sabotørene i 1943. Resultatet av utgravningen overgikk alle våre forventinger om hva som skulle kunne være bevart!

Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event. Du trenger ikke melde deg på, eller installere noe. Bruk denne lenken for å gå inn i webinaret 1. september kl. 09:00 – 10:00: Bli med i direktesendt arrangement 

Del gjerne invitasjonen, alle er velkommen til Riksantikvartimen!

Spørsmål kan rettes til Line Bårdseng line.bardseng@ra.no eller Lise Evjen lise.evjen@ra.no

Fastsatt

tor 1
Kl 09:00 september
2022
tor 1
Kl 10:00 september
2022