Fredning

Henningsvær – prosjekt kulturmiljøfredning

Høsten 2018 ble det gjennomført et forprosjekt for en mulig kulturmiljøfredning i Henningsvær, og nå er fredningsprosessen startet. På denne siden finner du informasjon om fredningsprosessen, viktige beslutningsdokumenter og annen nyttig informasjon.

Dronebilde av Henningsvær
Henningsvær i Vågan, Lofoten. Foto: Trond A. Isaksen, Riksantikvaren

I høst går Riksantikvaren i gang med å utarbeide et fredningsforslag for en mulig kulturmiljøfredning. Arbeidet skjer i samarbeid med Henningsvær innbyggerforening, Vågan kommune og Nordland fylkeskommune. Dette arbeidet skal foregå i resten av 2019, og etter planen helt til juni 2020. Fredningsforslaget blir da sendt på høring.

Dine innspill er viktige og vi ønsker å høre fra deg allerede nå i høst, i forbindelse med utarbeidelse av fredningsforslaget. Les mer om hva som skjer i høst her

Lurer du på hvordan et fredningsforslag ser ut? Du kan se forslag til forskrift og forvaltningsplan for Skudeneshavn kulturmiljø her

Fredningsprosessen for Henningsvær

Planlagt besøk i Henningsvær mars 2020 avlyses

Riksantikvaren hadde planlagt sitt månedlige besøk til Henningsvær i slutten av mars. Som et forebyggende tiltak mot coronaviruset, og i tråd med gjeldende helseråd, avlyser vi reisen til Henningsvær i mars 2020. Vi fortsetter arbeidet med forslag til fredningssak, og holder dere løpende oppdatert. Les fullstendig informasjon i brev under:

Prosjekt Henningsvær Informasjon Mars 2020

Kontaktperson

Jorun Aresvik Hals

E-post: jorun.aresvik.hals@ra.no
Mobil:  982 02 810

Publisert: 12. desember 2019 | Endret: 28. april 2020